Duurzaam

Naast het ontwerpen en maken van duurzame meubelen met een unieke vormgeving vinden we het bij Drentea vooral belangrijk op welke wijze we dit doen. Bewust omgaan met herbruikbare grondstoffen, slimme ontwerpen die een leven lang meegaan en meubelen die hun waarde behouden zijn hierbij onze uitgangspunten. Restmaterialen staal en hout die we overhouden in ons productieproces zetten we op een waardevolle manier in. Bijvoorbeeld als bruikbare grondstoffen voor Werkpro, waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt prachtige stoere meubelen maken voor de eigen ‘HomeMade collectie’. Deze worden weer verkocht in de eigen Kringloopwinkel. De samenwerking tussen Drentea en Werkpro is inmiddels zover dat Werkpro vrijwel geen hout en staal meer hoeft te kopen voor de eigen ambachtelijke meubelmakerij en Drentea geen afvalcontainer meer heeft staan om overtollig hout af te voeren. Een prachtige manier om op lokaal niveau veel voor elkaar te betekenen en mee te werken aan een betere wereld. Meer weten over Werkpro? Klik hier!