Innovatie

‘De locker krijgt een centrale plek en vormt de drager van activiteiten’. Dat is wat we in gedachten hebben met Seat, Meet & Storage. Afgelopen week vond de introductie plaats tijdens de Vakbeurs Facilitair.

Van oudsher zien we lockers in een hoek staan, ergens in grote getale tegen een wand, of als standaard opstelling midden in de ruimte. Iemand stopt zijn persoonlijke spullen erin, sluit het kluisje en loopt verder het gebouw in. De plek waar de lockers staan is veelal een ruimte waar verder weinig gebeurt, misschien hangt er ergens nog een jas aan een kapstok, maar daar is het dan ook mee gezegd. Hoe kunnen we van lockers nu iets maken waardoor ze deel uitmaken van het interieur? Waardoor ze, naast praktisch als opbergruimte, toegevoegde waarde hebben? Drentea ging samen met De Lockerfabriek met dat idee aan de slag en vroeg ODV Interieurarchitecten om mee te denken. Zie hier het resultaat: ‘Seat Meet Storage’!

De kracht zit ‘m erin dat het een heel eenvoudig systeem is: je hangt erin wat op dat moment toegevoegde waarde heeft voor het gebruik van de ruimte. Verandert het gebruik van die ruimte? Dan is de functie die aan het lockersysteem is toegevoegd ook gemakkelijk te veranderen, omdat met losse modules gewerkt wordt. De nieuwe manier van werken, de veranderende kantoor- en werkomgeving vraagt om flexibiliteit. Dit concept is daarop het ultieme antwoord. Lees hier alles over Seat, Meet & Storage in ons nieuwe Inspiratie Magazine.