Circulaire economie

Drentea werkt op vele vlakken nauw samen met het regionale onderwijs. Dit doen we zowel op onderzoeksgebied, afstudeeropdrachten en masterclasses met onder andere de Hanzehogeschool, Windesheim, het Drenthe College en Stenden NHL. Deze week ontvingen we een enthousiaste groep studenten van Stenden NHL. De studenten volgen momenteel een minor Financial Services Management (3e en 4e jaar studenten Bedrijfseconomie en Commerciële Economie) en hebben daarin het onderdeel circulaire economie. Dit onderdeel was de basis voor de excursie ‘Circulair Ondernemen’ waarin ruim de tijd werd genomen om de Drentea visie uiteen te zetten, stellingen te deponeren en te discussiëren met elkaar. Op een inspirerende wijze konden we uiteenzetten hoe in onze manier van ondernemen circulair tot uitdrukking komt. Wat de redenen zijn geweest om circulair te gaan ondernemen, wat we als voordelen zien en tegen welke uitdagingen we aan lopen. Naast de rondgang door onze duurzame productielocatie mocht een bezoek aan ons GreenField project niet ontbreken. Het GreenField is een van de 50 Best Practices van Nederland Circulair waarin we samen met SnoekPuurGroen volop werken aan experimenten met nieuwe biobased  grondstoffen, sociale projecten en biodiversiteit. Al met al een waardevolle meeting waarin de studenten zelf konden zien en ervaren hoe circulair ondernemen bij Drentea in de praktijk gebracht wordt.