Beurzen

Tijdens Dutch Design Week 2019 lanceerden we ons allernieuwste meubel. Bij de ontwikkeling ervan gingen we dit keer aan de slag met FOKLAb, onderdeel van Fokkema & Partners Architecten. Met als resultaat de nieuwe duo-werkplek Ypsilon.

Met Ypsilon willen we aansluiten bij één van ons grootste overtuigingen. Om met scherpe focus te werken heb je een aangename plek nodig. Een plek waar je je goed voelt. Deze overtuiging gaat verder dan een comfortabel meubel. De tijd dat ergonomie ten koste gaat van design (of andersom) is al lang niet meer. Daarom hebben we de samenwerking met FOKLAb gezocht, zodat esthetiek, aangename materialen en comfort samenkomen. Om de gebruiker een (on)zichtbaar aangename ervaring te bieden.

De lancering van Ypsilon tijdens Dutch Design Week was bijzonder van opzet. Laura Atsma van FOKLAb nam de aanwezige architecten, projectinrichters en andere design-minnende vakgenoten mee in het ontwerp van Ypsilon. Het ontwerp dat begint bij de basis van het meubel: de verticale as en dubbele voet vormen letterlijk de Y waaraan de in hoogte verstelbare bladen hangen. Hiermee wordt de kracht en efficiëntie van het ontwerp duidelijk. Door dit ingenieuze ontwerp en de nauwe samenwerking met de technische vakmensen van Drentea is het meubel bovendien eindeloos door te koppelen.

PoetryPusher Justin Samgar heeft voor de gelegenheid een ode aan Ypsilon geschreven en bracht dit vervolgens ten gehore aan het aanwezige publiek. In zijn eigen, markante woorden heft hij het glas en werd Ypsilon geboren.

Dat we voor de Dutch Design Week hebben gekozen voor de onthulling is niet zo vreemd. Strijp-S is tijdens deze week één van de hotspots van Eindhoven. In Broeinest, gevestigd op Strijp-S, heeft Ypsilon een ereplaats gekregen.

Wil je meer weten over Ypsilon? Neem voor meer informatie contact op met Bianca Krijgsman, M 06 38 70 69 72 of B.Krijgsman@drentea.nl of kijk op drentea.nl/ypsilon
Download de perskit (inclusief beeldmateriaal) via wijzorgendatmorgenwerkt.nl