Circulair design

Circulair design voor jouw werkplek!

Drentea, het juiste adres voor een ergonomische werkplek met een circulair design

Drentea: circulair design voor jouw werkplek!

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun werkplek in te richten met meubilair met een circulair design. Bij dergelijke meubels worden zoveel mogelijk ‘afvalstoffen’ van ‘oude’producten gebruikt om het meubelstuk te vervaardigen. Op deze manier neemt de hoeveelheid afval af en dat betekent dat er minder verbrand moet worden. En minder verbranding heeft een positief effect op ons klimaat. Ben je ook op zoek naar meubels met een circulair design? Dan ben je bij Drentea aan het juiste adres.

Circulair design met refurbished meubilair

Meubels die gemaakt zijn van afvalstoffen: niet iedereen is er bekend mee. Toch worden er steeds meer van dit soort meubelstukken geproduceerd. Wij van Drentea dragen graag ons steentje bij aan het milieu, waardoor circulair design een belangrijke rol speelt bij de productie van onze meubels. Zo bieden wij onder meer refurbished meubilair aan.

Wij hebben ontwerp, engineering en productie in eigen beheer, waardoor je bij ons allerlei mogelijkheden vindt om meubels een tweede leven te geven. Al onze nieuwe en refurbished producten worden getoetst. Hierbij geven we inzicht in milieubelasting op de strengste circulariteitseisen. Je bent bij ons dus verzekerd van meubels met een circulair design.

Volledig recyclebare meubelstukken

Gaat refurbished meubilair je niet ver genoeg? Geen probleem, want bij ons vind je ook volledig circulaire meubels. Een goed voorbeeld hiervan is onze Loft Teamtafel. Deze tafel is dusdanig groot dat je er gemakkelijk met tien personen aan kunt werken en vergaderen. Het is mogelijk om akoestische panelen in het midden van de tafel te plaatsen, waardoor je meer privacy kunt creëren.

Waarom er hier sprake is van circulair design? Omdat deze tafel geproduceerd wordt met behulp van 100 procent recyclebare grondstoffen. Wanneer je afstand doet van de Loft Teamtafel, kan deze zonder problemen verwerkt worden. Je belast het milieu dus niet met onnodige afvalstoffen door voor meubels van Drentea te kiezen.

Recyclebaar

Onze Loft tafels zijn volledig recyclebare circulaire meubels

Ergonomische meubels met circulair design

Naast circulair design besteden bedrijven ook steeds meer aandacht aan ergonomisch werken. Zo bieden zij kantoorpersoneel bijvoorbeeld niet alleen meer de mogelijkheid om zittend te werken, maar ook staand.

Denk je dat het een utopie is om ergonomische meubelen met een circulair design te kopen? Dan heb je het mis! Bij Drentea ben je namelijk aan het juiste adres voor een ergonomische werkplek met een circulair design.

Na een grondige inspectie nemen wij gebruikte werktafels, kasten, ladeblokken, stoelen en overlegtafels weer terug. Onze specialisten gebruiken deze oude materialen vervolgens voor volledig vernieuwde, efficiënte producten, waaronder producten voor een ergonomische werkplek.

Bij Drentea combineren we circulair design en ergonomie met elkaar om jou duurzame en kwalitatieve producten te bieden.

Benieuwd naar ons circulair design?

Onze medewerkers vertellen je er graag meer over. Neem dus gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over circulair design of hulp kunt gebruiken bij het inrichten van je bedrijf en kantoor.

Erik Luisman

Sustainability

Riejander Deen

Verkoop

Peter Kievits

Accountmanager