GreenField Academy

GreenField Academy, beleven, leren, ontspannen!

Wil je weten hoe gezond groen is? Wil je zelf ontdekken wat de waarde van de natuur is? En wil je weten wat circulair nu eigenlijk precies betekent in de natuur?

Kom dan voor een uitdagend in inspirerend ‘doe-bezoek’ naar de GreenField Academy! Samen met IVN hebben we een superleuke expeditie uitgezet voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs! Buiten leren, doen en een band opbouwen met de natuur! Het GreenField is gelegen bij Drentea in Emmen. Oorspronkelijk was dit gebied de grens van de Hondsrug, een zandrug die zich uitstrekt van Emmen tot aan de stad Groningen. Het Hondsruggebied is voornamelijk in de drie ijstijden ontstaan. Enorme gletsjers met ijs dat wel een kilometer dik kon zijn, namen de bekende Drentse keien mee en vormden de Hondsrug en het Hunzedal. Veel van deze oude kenmerken zijn terug te vinden in bijvoorbeeld inheemse plantsoorten en keien. Het spoorzoeken betekent een super interessante zoektocht naar beestjes, bloemen en planten en je komt alles te weten over het onderhouden van een kruidentuin, een moestuin, het planten en het houden van fruitbomen en het bouwen van de mooiste spannende natuurhutten! Daarnaast kun je zien hoe een fabriek als Drentea meubelen maakt die net als het GreenField, na gebruik weer terug komen om er nieuwe producten van te kunnen maken.

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur.

Wil je meer weten over de expedities van IVN in het GreenField of wil je direct een inspirerend ‘doe-bezoek’ boeken? Neem dan per e-mail contact op met Karlijn Meijerink (k.meijerink@ivn.nl).  Voor een drankje en gezonde lekkernij wordt gezorgd! Kijk ook eens op de website van IVN.