Bewust beter worden
De wereld om ons heen is ons dierbaar. De vakmensen in onze fabriek, de mannen en vrouwen op kantoor, van lasser tot marketeer, van directeur tot stagiair: allemaal werken we bewust aan een betere wereld. Dat hoort gewoon bij Drentea.
Voor een schoner milieu willen we voorop lopen in onze branche met schone, duurzame en circulaire producten. Duurzaam ondernemen zie je terug in alles wat we doen. Van begin tot eind. We zijn trots op wat we al hebben bereikt en werken volledig transparant aan onze duurzaamheidsambities.
#AllesOpTafel noemen we dat.







Samen maken we de cirkel rond
Drentea wil koploper zijn in circulair ondernemen. Niet omdat het hip is of een hype. Maar omdat het voor ons dé manier is om positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.
Circulair betekent bij Drentea: hergebruik van materiaal, duurzame energie gebruiken, samenwerken in de keten en mensen centraal stellen.Dat is nogal wat. Maar we worden er steeds beter in. Samen maken we de cirkel rond.
Het is bij ons in Emmen dat materialen nieuwe bronnen vinden. Hier wordt ‘duurzaam’ door en voor mensen gemaakt.
Inspiratie
Maak kennis met ons GreenField project
MVO in de praktijk
Dat we bij Drentea maatschappelijk verantwoord ondernemen is misschien nog wat zwak gesteld. We willen niet alleen ‘verantwoord’ werken, maar met onze manier van ondernemen iets belangrijks toevoegen voor onze mensen, onze klanten en de maatschappij. Werken met de ‘menselijke maat’ betekent dat wij ons heel concreet inzetten voor gezonde en gelukkige mensen in een gezonde samenleving.
Over social fairness
Drentea heeft gegarandeerd geen contacten met organisaties die op enige wijze handelen in strijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en de fundamentele beginselen van de International Labour Organisation (ILO). Denk daarbij aan kinderarbeid, dwangarbeid, misbruik of discriminatie en het schenden van Cao-afspraken of de lokale geldende wetgeving. Leveranciers worden aangesproken op eerlijk en fatsoenlijk zakendoen en het respecteren van wetten en regels. Ze worden bewust gekozen op criteria van duurzaamheid, zoals hun ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Toeleveranciers van grondstoffen komen voornamelijk uit Nederland, Duitsland, België, Scandinavië en Oostenrijk. In combinatie met de Nederlandse en Europese wetgeving is hierdoor het ketenbeheer voor Drentea eenvoudig te controleren.
Inspiratie
C-Bèta is een verrassend voorbeeld van circulair denken
Samen het verschil maken? We helpen je graag
Meer weten over duurzaam en circulair? Neem contact op met Erik.