#AllesOpTafel

Duurzaamheid als missie

We leggen de lat hoog als het gaat om morgen!

Zorgen dat morgen werkt

Goed werken, dat is werken met als missie duurzaamheid en circulariteit. Bij Drentea is dat dagelijkse praktijk. Wij zetten ons 100% in om koploper te zijn, met schone, duurzame en circulaire producten. Ook als het gaat om mensen, energie en de samenwerking met toeleveranciers gaan we héél ver om ons doel te bereiken: zorgen dat morgen werkt.

Het is bij ons in Emmen dat materialen nieuwe bronnen vinden. Hier wordt ‘duurzaam’ door en voor mensen gemaakt.

Inspiratie

Maak kennis met ons GreenField project

MVO in de praktijk

Dat we bij Drentea maatschappelijk verantwoord ondernemen is misschien nog wat zwak gesteld. We willen niet alleen ‘verantwoord’ werken, maar met onze manier van ondernemen iets belangrijks toevoegen voor onze mensen, onze klanten en de maatschappij. Werken met de ‘menselijke maat’ betekent dat wij ons heel concreet inzetten voor gezonde en gelukkige mensen in een gezonde samenleving.

 

Zo doen we dat

Over social fairness

Drentea heeft gegarandeerd geen contacten met organisaties die op enige wijze handelen in strijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en de fundamentele beginselen van de International Labour Organisation (ILO). Denk daarbij aan kinderarbeid, dwangarbeid, misbruik of discriminatie en het schenden van Cao-afspraken of de lokale geldende wetgeving. Leveranciers worden aangesproken op eerlijk en fatsoenlijk zakendoen en het respecteren van wetten en regels. Ze worden bewust gekozen op criteria van duurzaamheid, zoals hun ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Toeleveranciers van grondstoffen komen voornamelijk uit Nederland, Duitsland, België, Scandinavië en Oostenrijk. In combinatie met de Nederlandse en Europese wetgeving is hierdoor het ketenbeheer voor Drentea eenvoudig te controleren.

Inspiratie

C-Bèta is een verrassend voorbeeld van circulair denken

Samen het verschil maken? We helpen je graag

Meer weten over duurzaam en circulair? Neem contact op met Erik.