Circulariteit

Circulair als belofte

Circulariteit vind je terug in alles wat wij ondernemen. We hoeven het niet meer te bedenken, we doen het al. En we willen vooral nóg beter worden.

In de ‘oude’ lineaire economie maken producenten producten door grondstoffen te winnen en die te verwerken tot spullen die na gebruik worden weggegooid. Door circulair te ondernemen willen wij vervuiling en uitputting van de aarde voorkomen en vechten voor sociale gelijkheid. Kortom: bijdragen aan een betere wereld.

We hebben maar één aarde

Bij Drentea zetten we in op hergebruik, waarde-behoud, willen we geen afval en kiezen we voor verantwoorde energiebronnen. Dat doen we omdat er voor ons geen andere manier is. We hebben maar één aarde. Daar moeten we zuinig op zijn. Voor morgen.

Hoe hout langer houdt

Het door Drentea gebruikte hout is gegarandeerd afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen met FSC- en PEFC-keurmerk. Houtresten die onze vakmensen in de fabriek overhouden bij de productie gooien we natuurlijk niet weg.

Tot op het laatste plankje gebruiken we het als basis voor nieuwe producten, bijvoorbeeld onze ‘Seat, Meet & Storage’ units, coupé-banken en poefjes. Wat we dán nog overhouden, versnipperen we en gebruiken we voor het persen van nieuwe tafelbladen.