Duurzaamheid

Duurzaamheid
in de praktijk

Van ontwerptafel tot refurbish, van materiaalkeuze tot recycling, van energiegebruik tot grondstoffen. Duurzaam ondernemen doen we bij Drentea van A tot Z.

We gaan tot op de bodem

Duurzaamheid is het kernwoord bij alles wat we doen. Daarom zijn we ook steeds aan het meten en onderzoeken. Eerst uitzoeken of een bepaald materiaal of grondstof verantwoord is en daarna pas inzetten in onze producten. Milieu-impact, circulariteit en gezondheid: we willen tot op de bodem weten hoe het zit.

Echt transparant

Onze kennis delen we graag met onze klanten. Van elk Drentea product zie je wat de materiaalsamenstelling en de herkomst van de grondstoffen is. We vertellen je ook wie van onze vakmensen jouw werkplek heeft gemaakt. En je krijgt de garantie dat je elk Drentea-meubel kan retourneren. Bovendien zijn al onze meubellijnen opgebouwd in modules, dus we hebben volop mogelijkheden om jouw oude tafelblad of kast te verwerken in een nieuw meubel.

Ambities

Maak kennis met onze duurzame ambities

INSIDEINSIDE:
bewust duurzame keuzes

Drentea is een van de initiatiefnemers van INSIDEINSIDE: een objectief online platform waar je kunt zien hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Het platform maakt het mogelijk producten met elkaar te vergelijken en zo bewust duurzame keuzes te maken. In een overzicht is te zien welke impact het interieur heeft en welke onderdelen dat beïnvloeden. Wij leveren de input voor INSIDEINSIDE vanuit de NIBE-rekentool waarin we al onze meubelen meten.

 

naar website INSIDEINSIDE

Door een beoordelingsmethode toe te passen op onze meubelen maakt dat gebouwen en werkomgevingen nog duurzamer.