Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ondernemen voor morgen

In alles wat we doen hebben wij aandacht en respect voor mens, natuur en maatschappij.
Mensen maken morgen mooier.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons niet iets dat we ‘erbij doen’. Het is de manier waarop Drentea werkt. Punt. Elke dag zetten we ons in onze eigen fabriek vol energie in voor onze klanten. Maar we kunnen ons mooie bedrijf niet los zien van wat er om ons heen gebeurt. Met wat wij doen, de kennis en mensen die we hebben, kunnen we iets betekenen voor anderen. Die kansen grijpen we aan – elke dag weer.

Eerlijk en fatsoenlijk zakendoen

Drentea heeft gegarandeerd géén contacten met organisaties die het minder nauw nemen met de Rechten van de Mens. We praten met onze leveranciers over eerlijk en fatsoenlijk zakendoen en over het respecteren van wetten en regels. We werken alleen samen met bedrijven die net als wij strenge criteria hebben als het gaat om ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Grondstoffen halen we voornamelijk in Nederland, Duitsland, België, Scandinavië en Oostenrijk. Dat maakt de grondstoffenkringloop voor ons eenvoudig te controleren.

Gezond en vers voor de Voedselbank

Een deel van onze ‘circulaire kennistuin’ GreenField hebben we voor en met de Voedselbank Zuidoost-Drenthe ingericht als enorme ecologische moestuin. Vrijwilligers bewerken de grond, bestrijden onkruid en bemesten de tuin op een milieuvriendelijke manier. Klanten van de Voedselbank helpen met het verzorgen en oogsten van de gewassen, die daarna op hun eigen bord belanden. Alles supergezond en puur van Drentse bodem. Heel wat gezinnen in onze omgeving genieten wekelijks van Drentea boontjes, piepers, bloemkool en nog véél meer.

Werken met ‘de menselijke maat’ betekent dat wij ons heel concreet inzetten voor gezonde en gelukkige mensen in een gezonde samenleving.

Al jaren spannen we ons samen in om onze omgeving te verduurzamen in brede zin. Of het nu gaat om sociaal ondernemerschap of het volledig circulair maken van ons bedrijfsproces.