Gezonde werkplek

Een gezonde werkplek creëren?

Drentea helpt een handje!

Een gezonde werkplek creëren? Drentea helpt een handje!

Veel werkzaamheden worden tegenwoordig zittend, vanachter een computer, uitgevoerd. Het komt dan ook geregeld voor dat mensen een groot deel van hun dag zitten. Dit kan negatieve gevolgen hebben op hun gezondheid. Hier wordt tegenwoordig steeds meer aandacht aan besteed en meer en meer bedrijven zijn zich hier bewust van. Daarom is een gezonde werkplek steeds vaker onderwerp van gesprek.

Door een werkplek op de juiste manier in te richten, zorg je namelijk voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid van jouw medewerkers. Dit verhoogt hun productiviteit en zorgt voor een lagere ziekteverzuim.

Wil je van jouw kantoor ook een gezonde werkplek maken? Drentea helpt jou hier graag een handje bij.

Kijk kritisch naar een werkplek

Bestaat jouw bedrijf voor een (groot) deel of alleen maar uit een kantoor? Dan staan er ongetwijfeld behoorlijk wat bureaus op de werkvloer. Maar is er ook sprake van een gezonde werkplek? Waarschijnlijk niet. Binnen veel bedrijven voeren mensen hun werk namelijk nog zittend uit. Indien dit bij jou ook het geval is, wordt het tijd om hier verandering in te brengen.

Zorg allereerst voor een goede bureaustoel. Dit zorgt ervoor dat jouw personeel een goede houding aanneemt tijdens het werken. Schaf daarnaast schermen aan die in hoogte verstelbaar zijn, zeker wanneer je werkt met flexplekken. Met in hoogte verstelbare schermen kan jouw personeel ervoor zorgen dat een scherm altijd op ooghoogte hangt. Hierdoor voorkom je nek- en rugklachten. Op deze manier zet je goede stappen op weg naar een gezonde werkplek.

In hoogte verstelbare bureaus voor een gezonde werkplek

Wie denkt dat er met een goede stoel en in hoogte verstelbare schermen al sprake is van een gezonde werkplek, heeft het mis. Jouw personeel zit namelijk alsnog een groot deel van de dag en dat is niet bevorderlijk voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Overweeg in dat geval om jouw huidige bureaus te vervangen door in hoogte verstelbare bureaus.

Drentea biedt op dit gebied verschillende mogelijkheden. Met zo’n bureau is er binnen de kortste keren sprake van een gezonde werkplek. Grote voordeel van een in hoogte verstelbaar bureau is dat jouw personeel zelf bepaalt of ze staand of zittend willen werken. Uiteraard kunnen zij ook variëren tussen staand en zittend werken met een in hoogte verstelbaar bureau van Drentea.

Verstelbaar bureau

De Piqniq is een werkplek met een slimme hoogteverstelling

Duurzaam meubilair

Bij een gezonde werkplek denk je waarschijnlijk vooral aan de functionaliteit van het meubilair op de werkvloer. Het gaat echter verder dan dat. Een gezonde werkplek heeft namelijk ook duurzaam meubilair. Indien je voor duurzame meubels kiest, kun je hier allereerst jaren mee vooruit.
De meubelstukken zijn immers van goede kwaliteit, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen.

Bij Drentea gaan we echter nog een stapje verder dan dat. Wij bieden namelijk ook refurbished meubilair aan. Daarnaast vind je bij ons zelfs meubels met een 100 procent circulair design. Deze producten worden vervaardigd met behulp van afvalstoffen, waardoor er minder (rest)afval overblijft. Met duurzaam meubilair en de juiste meubels zorg je binnen de kortste keren voor een gezonde werkplek.

Wil je meer weten over onze gezonde werkplekken?

Onze medewerkers vertellen je er graag meer over. Neem dus gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over een gezonde werkplek of hulp kunt gebruiken bij het inrichten van je bedrijf en kantoor.

René Meijer

Verkoop

Egbert van Oort

Accountmanager