Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek waar je gezond kunt werken

Wij helpen je effectief bij het optimaal inrichten van een ergonomische werkplek.

Ergonomische werkplek inrichten?
Bij Drentea zit je goed!

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan ergonomisch werken. Wil jij hier ook mee aan de slag dan zal je jouw werkplek anders moeten inrichten. De kans is namelijk groot dat er op dit moment nog geen sprake is van een ergonomische werkplek. Zorgen voor een ergonomische werkplek is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel ondernemers weten niet hoe zij hun bedrijf op een ergonomische wijze in moeten richten.

Geldt dit ook voor jou? Dan ben je bij Drentea aan het juiste adres. Wij helpen je op adequate wijze bij het optimaal inrichten van een ergonomische werkplek.

De voordelen van een ergonomische werkplek

Om jouw werkplek ergonomisch in te richten zal je moeten investeren. Niet iedere ondernemer zit hierop te wachten wat op zich logisch is, zeker wanneer je veel mensen in dienst hebt. Je moet in dat geval meerdere ergonomische werkplekken creëren. Dat is een flinke investering, maar het levert je ook veel op. Ergonomie op het werk zorgt namelijk voor de nodige voordelen (Lees ook info op Euronorm.net).

Dit zijn de voornaamste voordelen van een ergonomische werkplek:

  • Betere gezondheid
    Een eerste voordeel van een ergonomische werkplek is dat jouw personeel in een natuurlijke houding werkt. Het lichaam voelt zich hierdoor beter op zijn gemak. En wanneer je je lichamelijk goed voelt, heeft dit een positief effect op jouw geestelijke gezondheid. Een goede mentale gezondheid zorgt er op zijn beurt weer voor dat werknemers meer energie hebben en dus een stuk productiever zijn. Uiteindelijk heeft dit een positief effect op het bedrijf.
  • Lager ziekteverzuim
    Door een werkplek ergonomisch in te richten, zorg je ervoor dat jouw personeel fysiek en mentaal gezond is. Op de lange termijn zullen de medewerkers minder snel ziek zijn. Hier heb je alleen maar profijt van, want het werk binnen jouw bedrijf loopt zo geen vertraging op. Een ergonomische werkplek zorgt dus ook voor een lager ziekteverzuim en een hogere productie.
  • Veilig werken
    De gezondheid van medewerkers is een belangrijk punt om aandacht te besteden aan ergonomisch werken. Veiligheid speelt echter ook een belangrijke rol. Door een werkplek ergonomisch in te richten, zijn jouw medewerkers namelijk in staat om bijvoorbeeld machines veilig te gebruiken. Dit zorgt voor minder ongevallen en uitval en zal uiteindelijk voor een hogere productiviteit zorgen.

Verstelbaar

Een ergonomische werkplek richt je in met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau

Hoe richt je een ergonomische werkplek in?

Wil jij jouw bedrijf ergonomisch inrichten en vind je het moeilijk om dit op een goede manier te doen? Drentea helpt je hier graag bij. We bieden verschillende mogelijkheden voor het inrichten van een ergonomische werkplek. Zo bieden wij onder meer verschillende in hoogte verstelbare bureaus en (vergader)tafels aan. Op deze manier kunnen medewerkers niet alleen zittend werken, maar ook staand.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor ergonomisch werken?

Onze medewerkers vertellen je er graag meer over. Neem dus gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over een ergonomische werkplek of hulp kunt gebruiken bij het inrichten van je bedrijf en kantoor.

Egbert van Oort

Accountmanager

Raphael Souhuwat

Key accountmanager