‘Challenges’ bij Noord-Nederland 100% Circulair event

Tijdens het Noord-Nederland 100% Circulair event van de provincies Drenthe, Groningen en Friesland hebben Drentea en de Gemeente Groningen hun ambitieuze circulaire ambities kunnen tonen.

Als een van de voorlopers op het gebied van circulair aanbesteden mochten Drentea en de Gemeente Groningen hun werkwijze, aanpak en doelen uiteenzetten in meerdere sessies. Het Noord-Nederland 100% Circulair event in het Provinciehuis te Assen stond bol van de vele circulaire initiatieven in de regio noord. Of zoals gedeputeerde Henk Brink het onder woorden bracht: ‘We hebben tal van fantastische voorbeelden in onze drie provincies waar we trots op mogen zijn’. Juist om die kennis van al deze voorbeelden te verspreiden en ondernemers te enthousiasmeren, organiseerden de gezamenlijke provincies deze dag. Samen met de aanjagers die in diverse sectoren aan de slag zijn gegaan en de NOM.

De drie gedeputeerden van de provincies Drenthe – Henk Brink, Groningen – Nienke Homan en Friesland – Sander de Rouwe, vertelden op een enthousiaste wijze over de gezamenlijke ambitie om Noord-Nederland 100% circulair te krijgen.

Aansluitend was het de beurt aan meerdere succesverhalen, de Challenges en de matchmaking sessies. Wil je meer weten over de circulaire ambities van Drentea? Lees hier verder!