Inspiratie

GreenField: de ultieme circulaire kennistuin

In ons GreenField sta je aan de basis van de circulaire economie

Best practice Circulair icoonproject

Zorgen dat morgen werkt: ook voor onze natuur en onze aarde. Dat is wat wij bij Drentea doen met ons GreenField-project. In deze circulaire speeltuin van 18.000 m2 is heel veel mogelijk; als het maar bijdraagt aan een duurzame en gezonde wereld.

In ons GreenField groeien de grondstoffen voor nieuwe ideeën over duurzame materialen en circulaire meubelontwerpen

Waardevol afval

Afval is geen afval: het is een kans om nieuwe dingen te creëren. In onze fabriek verzamelen we alles wat bij de productie overblijft in containers. Houten en metalen onderdelen, waar creatieve mensen mee aan de slag gaan. In het Greenfield zie je er een paar voorbeelden van. Werkvoorzieningsschap Werk Pro maakte een handige brug van afvalstaal en -hout. Houten pallets werden opgevuld met allerlei ‘gevonden voorwerpen’ en voilà: een insectenhotel. Onze partner Snoek Puur Groen plaatste in tuinen in de buurt unieke tuinafscheidingen, gemaakt van afvalstaal uit onze fabriek. Circulariteit alom!

Biodiversiteit en veelzijdig leven

Met het Greenfield willen we bijdragen aan de biodiversiteit. Zeg maar, de veelzijdigheid van het leven: de soorten die er zijn en de verschillende rollen die ze hebben. Biodiversiteit is van onschatbare waarde en zegt veel over de gezondheid van onze planeet. Op kleine schaal kan iedereen helpen om de biodiversiteit te bevorderen. Wij hebben bijvoorbeeld de buitenranden van het GreenField ingezaaid met akkerbloemen, in het kader van het project ‘Bloemrijke akkers’ van ANV Drenthe. Doel van dit project is om het leefgebied voor bijen en vlinders te vergroten en te verbeteren.