Innovatie

Drentea werkt continu aan een vernieuwend producten en dienstenpakket. Drentea beschikt hiervoor over een hypermoderne productie faciliteit. Hierin werken we samen met uitstekend opgeleide vakmensen in ontwerp, metaalbewerking, poedercoating, assemblage & montage en logistiek. Innovatie zien we tevens terug in ons energiezuinige machinepark, ons streven naar – no waste – en onze transitie naar groene alternatieven. Drentea heeft een actieve rol in het binden en samenwerken met hoogwaardige kennisinstituten, onderwijsinstellingen en de overheid wanneer het gaat om duurzame en vernieuwende businessmodellen in de regio. Ook sociale innovatie met organisaties en initiatieven zijn onderdeel van onze bedrijfsstrategie.

Drentea Furniture Scan

Om de waarde van kantoormeubilair concreter en inzichtelijk te maken hebben we de tool ‘Drentea Furniture Scan’ ontwikkeld.  Dit softwareprogramma zorgt voor een inzichtelijk rapport van de gehele kantoorinventaris op locatie. In het systeem krijgt elk meubel item een uniek identificatienummer. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het gebruikers- en grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk en type van de meubelen, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, de mogelijkheden (na refurbishing), en de CO2-voetafdruk bij afvoer.

Na iedere wijziging wordt het systeem aangepast, zodat de gegevens up-to-date blijven. Ook krijgt u (via een dashboard in het onlinesysteem) inzicht in de merken, modellen, aantallen, exacte locatie, status, kwaliteit en waarde van uw volledige meubelvoorraad. Het gebruik maken van de Drentea Furniture Scan resulteert in overzichtelijke, concrete en up-to-date informatie, inclusief financiële onderbouwing door realtime-rapportage. De rapportage wordt aangepast aan specifieke wensen van u als opdrachtgever dus is altijd meteen geschikt voor gebruik.

Meer weten? Maak een afspraak met onze adviseurs.

Iotspot® werkplekbeheer

Op je telefoon of tablet zien of er een bureau of vergaderruimte beschikbaar is; overal en altijd. Precies weten wat de bezetting is en het volume en de inrichting van het kantoor daar op aanpassen. Dit kan met de iotspot® dienst. De basis van iotspot® is een app en IoT apparaat, dat een gebouw Plug & Play omvormt tot een ‘slim’ gebouw. Plug & Play betekent zonder ICT-impact, veilig en volgens geldende privacy wetgeving te configureren en activeren binnen een paar minuten per werkplek. Vervolgens is werkplekmanagement geregeld en behoort personalisatie van je bureau, het monitoren van vergaderruimte-gebruik, temperatuur of CO2 als ook indoor routing of navigatie tot de mogelijkheden.

iotspot® is een dienst, waarvan de productonderdelen ’uitgeleend’ worden aan de klant en slechts het gebruik wordt afgenomen. De dienst resulteert in optimaal gebruik van het kantoorvolume door bijvoorbeeld het inzicht en de mogelijkheid om de gemiddelde veiligheidsmarge van 35% werkplekken en kantoorruimte niet te gebruiken en/of te (her)distruberen aan anderen. Het delen en toegankelijk maken van (meerdere) locaties – binnen en tussen organisaties – wordt met autorisaties (en desgewenste gebruiksadministratie) geregeld. Een bijkomend voordeel van ‘kantoordelen’ is dat woon-werkverkeer geminimaliseerd kan worden.

De gebruiksinformatie die iotspot® oplevert maakt het mogelijk om schoonmaak en onderhoud van bureaus en vergaderruimtes te relateren aan gebruiksslijtage in plaats van ouderdom(slijtage). Met dezelfde informatie worden eveneens het onderhoud en/of refurbishment op onderdelen afgestemd op het daadwerkelijk gebruik.

iotspot® biedt ook informatie per werkplektype of de wijze waarop collega’s elkaar opzoeken of samenzitten voor overleg. De werkomgeving kan hiermee voor wat betreft de inrichting, layout en het meubilair continue aangepast worden aan de wijze waarop en de bestemming waarvoor het gebruikt wordt.

Met iotspot® wordt circulariteit van de volledige werkomgeving en niet alleen van het meubilair gewaarborgd.

Conceptontwikkeling

Hoe wilt u werken binnen een veranderende kantoor- werkomgeving? Om hierop het juiste antwoord te geven werken we continu aan de ontwikkeling van onze producten- & diensten portfolio. Samen met facility management, vormgever, architect en gebruiker geven we als geen ander de juiste richting aan vernieuwende werkconcepten. Samen willen we weten hoe organisaties optimaal klaar zijn voor veranderingen om ons heen. Veranderingen die een beroep doen op flexibiliteit en creativiteit in een voortdurend in beweging zijnde ‘werkende ‘ maatschappij. Hierin zien we een ‘vervaging’ en concentratie van werkomgevingen. Werk- en kantooromgevingen zoals we die kennen vormen meer en meer een mix van bedrijfsgerelateerde activiteiten waarbij gebruik gemaakt wordt van gezamenlijke faciliteiten. Conceptontwikkeling van Drentea brengt balans in de huisvestingsbehoefte en invulling van faciliteiten.

Interieurarchitectuur

Uitstraling, sfeer en ambiance in de werkomgeving zijn bepalend of mensen zich lekker voelen en geïnspireerd raken. Drentea ziet dit als een essentieel onderdeel. Onze interieurarchitecten zijn specialisten met gevoel voor sfeer en met de expertise om dit te vertalen naar verantwoorde indeling lay-outs, kleuren en materialen. Niet alleen voor meubilair, maar ook ten aanzien van wand- en vloerstoffering, plafonds, verlichting, raambekleding en zonwering. Het resultaat wordt bepaald door het totaal en daar tekenen we voor.