iotspot® werkplekbeheer

Op je telefoon of tablet zien of er een bureau of vergaderruimte beschikbaar is; overal en altijd. Precies weten wat de bezetting is en het volume en de inrichting van het kantoor daar op aanpassen. Dit kan met de iotspot® dienst. De basis van iotspot® is een app en IoT apparaat, dat een gebouw Plug & Play omvormt tot een ‘slim’ gebouw. Plug & Play betekent zonder ICT-impact, veilig en volgens geldende privacy wetgeving te configureren en activeren binnen een paar minuten per werkplek. Vervolgens is werkplekmanagement geregeld en behoort personalisatie van je bureau, het monitoren van vergaderruimte-gebruik, temperatuur of CO2 als ook indoor routing of navigatie tot de mogelijkheden.

 

iotspot® is een dienst, waarvan de productonderdelen ’uitgeleend’ worden aan de klant en slechts het gebruik wordt afgenomen. De dienst resulteert in optimaal gebruik van het kantoorvolume door bijvoorbeeld het inzicht en de mogelijkheid om de gemiddelde veiligheidsmarge van 35% werkplekken en kantoorruimte niet te gebruiken en/of te (her)distruberen aan anderen. Het delen en toegankelijk maken van (meerdere) locaties – binnen en tussen organisaties – wordt met autorisaties (en desgewenste gebruiksadministratie) geregeld. Een bijkomend voordeel van ‘kantoordelen’ is dat woon-werkverkeer geminimaliseerd kan worden.

 

De gebruiksinformatie die iotspot® oplevert maakt het mogelijk om schoonmaak en onderhoud van bureaus en vergaderruimtes te relateren aan gebruiksslijtage in plaats van ouderdom(slijtage). Met dezelfde informatie worden eveneens het onderhoud en/of refurbishment op onderdelen afgestemd op het daadwerkelijk gebruik.

iotspot® biedt ook informatie per werkplektype of de wijze waarop collega’s elkaar opzoeken of samenzitten voor overleg. De werkomgeving kan hiermee voor wat betreft de inrichting, layout en het meubilair continue aangepast worden aan de wijze waarop en de bestemming waarvoor het gebruikt wordt.

Met iotspot® wordt circulariteit van de volledige werkomgeving en niet alleen van het meubilair gewaarborgd.