Meubeldesign

Drentea ontwerpt meubelen met een unieke vormgeving en duurzame kwaliteit. Modulair en uitwisselbaar, eenvoud in montage en demontage, eenvoud in onderhoud en reparatie, geschikt voor functioneel hergebruik en 100% recyclebaar.

Om de mate van circulariteit te meten maken we in het ontwerp- en engineeringproces gebruik van de ECO Tool die we hebben ontwikkeld met NIBE. Op basis van deze LCA rekenmethode kunnen we inzichtelijk maken wat de impact is van verschillende circulaire stappen in onze producten.

Productontwerp

Productontwerp bij Drentea is gebaseerd op het ontwerpen voor een lange levensduur. We leggen hierbij niet alleen de nadruk op de gebruikte grondstoffen maar eveneens op efficiency, een schoon productieproces en het ontwerpen van onderdelen die oneindig bruikbaar zijn. De keuze van de juiste designstrategie kan variëren naar gelang de gewenste uitkomst.

Naast onze eigen ontwerpers werken we met regelmaat in combinatie met externe designers, opleidingsinstituten en afstudeerders. Heb je interesse om je afstudeeropdracht uit te voeren bij Drentea? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Prototyping

Drentea biedt volop mogelijkheden om prototypes te realiseren. We hebben alle expertise in huis om met ons hypermoderne machinepark ideeën en tekeningen om te zetten in daadwerkelijke producten. Afhankelijk van de voorbereidingen kan dit in een gezamenlijk traject met onze afdeling productontwikkeling.

Actuele projecten vinden veelal hun weg op het gebied van de retail, afvalverwerking en accessoires voor home & office.