Historie van Drentea

Sinds 1955 ontwerpt Drentea producten met een unieke vormgeving en duurzame kwaliteit. Gestart in Emmen onder de naam N.V. Betiham de Beer’s Technische Industrie en Handelmaatschappij. Hier werd de focus gelegd op technische verlichtings- en handelsproducten. In de jaren erna richtte men zich meer op de ontwikkeling en productie van meubelen voor kantoor- en huisomgeving.

Drentea had met haar ‘Room Steel’ een grote rol in de ontwikkeling van stalen wandkasten, tafels, accessoires en vele elementen voor de thuisomgeving. Het huidige Drentea richt zich volledig op ontwerp van innovatieve werkfaciliteiten voor kantoor- en werkomgeving binnen Het Nieuwe Werken. Drentea heeft zich hiervoor aangepast met het meest hoogwaardige hightech machinepark dat volledig draait op duurzaamheid en efficiency. Drentea levert uitsluitend 100% Nederlands fabricaat, ontwerpt en produceert voor een tweede leven middels hergebruik en biedt producten die volledig recyclebaar zijn.

‘Drentea levert uitsluitend 100% Nederlands fabricaat, ontwerpt en produceert voor een tweede leven middels hergebruik en biedt producten die volledig recyclebaar zijn’

Focus on people

Focus on People is onze visie op ondernemen, ontwerpen, produceren en inrichten. Een gezonde financiële situatie is uiteraard de basis voor het waarborgen van de continuïteit van onze onderneming. Bij het ondernemen hebben wij echter de focus op onze medewerkers, onze omgeving en de mensen die met onze producten werken.

Onze missie is het ontwikkelen van duurzame producten en diensten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de werkomgeving van mensen. In onze duurzame visie leggen we onze focus op vijf thema’s: grondstoffenschaarste, het klimaat, CO2 uitstoot, sociale- en financiële aspecten. Voor Drentea is een circulaire benadering het middel om bovenstaande te verwezenlijken.

‘Onze missie is het ontwikkelen van duurzame producten en diensten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de werkomgeving van mensen’

100% ontwerp en productie in Nederland

Drentea Office Furniture als 100% Nederlands maakbedrijf beschikt over eigen moderne en duurzame productiebedrijven in Nederland. Door continu te investeren in de modernste productietechnieken maken we duurzame en circulaire producten, waarbij we het gehele proces in eigen beheer hebben. Maar bovenal zijn we in staat om met bestaande producten of grondstoffen nieuwe producten of toepassingen te creëren. Hierbij streven we naar maximaal hergebruik van alle gebruikte materialen en grondstoffen.